Триває штурм заводу «Азовсталь» за підтримки танків та морського десанту (оновлено)
Азов

Низка українських ЗМІ повідомляє про початок штурму заводу «Азовсталь» в Маріуполі, де залишаються українські захисники.

Таку інформацію виданням підтвердив Святослав Паламар, заступник командира полку «Азов».

У коментарі «Українській правді» він заявив, що росіяни цілу ніч скидали на завод авіабомби, внаслідок чого загинули дві цивільні жінки. А просто зараз ворог намагається прорватися на підприємство.

«Ми знаємо, що президенту доповідають про ситуацію в Маріуполі і він тримає руку на пульсі. Тому ми чекаємо від нього різких дій, оскільки ситуація дуже складна», — заявили захисники міста.

Інформацію про штурм також підтвердило «Суспільне» із посиланням на слова Михайла Вершиніна, начальника управління патрульної поліції у Маріуполі, який зараз перебуває там.

Він розповів, що перед цим майже добу була артилерійська та авіаційна підготовка. Зараз штурм заводу почався у кількох місцях, але українські військові продовжують тримати оборону.

Російські ЗМІ пишуть, що окупанти застосовують артилерію та авіацію «знищуючи вогневі позиції» азовців.

ОНОВЛЕНО

16:25. Полк «Азов» опублікував термінове звернення Святослава Паламара. Він підтвердив, що наразі триває потужний штурм Азовсталі.

«Триває потужний штурм заводу Азовсталь. За підтримки бронетехніки, танків, зі спробами висадки десанту за допомогою катерів та великої кількості піхоти. Ми зробимо все можливе, щоби відбити цей штурм, але закликаємо вжити негайних заходів для евакуації цивільних, які знаходяться на території заводу, та безпечного їх доставлення в Запоріжжя», — закликав заступник командиру полку «Азов».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Маріуполь зараз: що відбувається у місті 3 травня