Окупанти пообіцяли «капітальний ремонт» лікарні у Щасті, який почали ще минулого року (відео)

Російські пропагандисти повідомили про початок «капітального ремонту» лікарні у місті Щастя на Луганщині, реконструкцію якої розпочали та майже завершили ще до повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОДА.

«Людям, які вірять пропаганді і не в змозі думати самостійно, ворожі ЗМІ повідомили, що будівельники з рф почали капітальний ремонт лікарні в місті Щастя. Більш того, вони запевняють, що 10 лютого цього року корпуси лікарні нібито були обстріляні ЗСУ із «Градів», — йдеться у повідомленні.

Втім в ОВА нагадують, що 11 лютого місто відвідала прем'єр Литви Інгріда Шимоніте і ніяких руйнувань вона не помітила, як і іноземні журналісти, які її супроводжували. Ба більше, такий візит був би не можливий із питань безпеки у разі обстрілів.

Інгріда Шимоніте  та Денис Шмигаль у Щасті

«Щастя потужно почали обстрілювати пізніше — і саме росіяни. Зокрема, 21 лютого вони відкрили вогонь по Луганській ТЕС, яка потім зупинила свою роботу. Днем пізніше місто «накрила» російська артилерія, а 24 лютого зранку росіяни почали рівняти Щастя із землею», — розповіли в ОВА.

Що ж до лікарні, то її капітальний ремонт розпочали в 2021 році. До 24 лютого 2022 року в ній встигли відновити дитяче відділення. Також були близькі до завершення робіт в адміністративному корпусі, де замінили вікна, підлогу, системи водопостачання, водовідведення та опалення.

«Що стосується «ремонту» окупантами нещодавно відновлених об’єктів — це не вперше. Вони не обіцяють реконструювати те, що дійсно потребує капітальних вкладень. Навпаки, «ремонтують» відремонтоване нещодавно. Як от дорогу в Міловому, гімназію в Новоайдарі і от тепер лікарню в Щасті», — наголосили в ОВА.

Нагадаємо, окупанти вже не вперше приписують собі здобутки української влади. Наприклад, вони вкрали в Маріуполі медичне обладнання, яке потім під видом гуманітарної допомоги подарували медзакладу у Донецьку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракетний удар по Одесі: росія обстріляла «Калібрами» порт (оновлено)