Окупанти спричинили частковий блекаут на ЗАЕС — «Енергоатом»

14 листопада через некомпетентність російських загарбників та працівників «Росатома» на Запорізькій АЕС стався частковий блекаут. 

Про це повідомляє «Енергоатом».

Зазначають, що знеструмлення відбулося на шостому енергоблоці ЗАЕС. Після цього запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин. У цей час окупаційне керівництво з’ясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками.

Ці дані також підтвердили експерти МАГАТЕ, які перебувають на майданчику станції.

В «Енергоатомі» нагадують, що від початку окупації ЗАЕС там сталося 7 повних блекаутів.

«Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному об’єкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці», — йдеться в повідомленні.

Також у «Енергоатомі» вкотре наголосили, що Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під їхній контроль, адже лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни хотіли створити контрольований викид радіації на ЗАЕС — Буданов