Окупанти в Маріуполі відкрили коридор для здачі у полон, а нам треба гуманітарний  — Верещук

На маріупольському заводі «Азовсталь перебувають українські військові та приблизно тисяча цивільних. Сьогодні є коридор для здачі у ворожий полон, а гуманітарний росіяни відкривати відмовляються.

Про це у Telegram повідомила Ірина Верещук, віцепрем'єр та міністр реінтеграції.

«На Азовсталі перебувають наші військові та приблизно 1000 наших цивільних. Бувають коридори для здачі в полон. Росіяни відкрили такий, але він нам не потрібен. Бо наші військові не хочуть здаватися їм у полон.Бувають гуманітарні коридори для евакуації цивільних із зони бойових дій. Нам потрібен такий коридор з «Азовсталі, щоб евакуювати звідти жінок, дітей та людей похилого віку», — написала Верещук.

І додала, що росіяни відмовляються відкрити коридор для цивільних, цинічно вдаючи, що вони не розуміють різницю між коридором для здачі в полон військових і гуманітарним коридором для евакуації цивільних.

«Офіційні російські спікери не соромляться озвучувати брехню, що нібито гуманітарний коридор надано, але наші цивільні чомусь не хочуть ним скористатися», — додала віцепрем'єр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верещук розповіла, скільки полонених захопили Україна та росія