Окупанти вчергове обстріляли Одесу — влучили в будинки і храм (фото, оновлено)

Уночі 23 липня російські окупанти вчергове завдали ракетних ударів по Одесі. У місті відпрацювала протиповітряна оборона.

Про це повідомив Олег Кіпер, голова Одеської ОВА.

Через ворожий обстріл загинула одна людина, ще 19 дістали поранення.

Росіяни зруйнували шість житлових будинків, серед яких і багатоквартирні, пошкодили дві памʼятки архітектури, храм, десятки авто. У багатьох будівлях від вибухів повибивало вікна й пошкодило дахи.

Ракетний обстріл Одеси 23 липня 2023 року: і загиблі і постраждалі

Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі, який зазнав руйнувань під час російської атаки, — це найбільший православний храм Одеси. Його заснували в 1794 році. Зараз він належить УПЦ Московського патріархату.

Ракетний обстріл Одеси 23 липня 2023 року: і загиблі і постраждалі

Ворог вдарив по Одещині щонайменше пʼятьма видами ракет всіх видів базування: «Калібри», «Онікси», Х-22 та Іскандер-К, а також застосував балістичні Іскандер-М.

Оновлення

9:25 Президент Володимир Зеленський відреагував на нічний російський обстріл Одеси та пообіцяв відповідь російським окупантам. Також президент показав фото з наслідками нічного ворожого обстрілу.

https://t.me/V_Zelenskiy_official/7078

11:03 Ігор Клименко, міністр внутрішніх справ у своєму Telegram повідомив, що внаслідок нічних обстрілів загинув чоловік 1974 року народження. Його посікло осколками. Ще 22 людини травмовані.

Серед поранених четверо дітей: 11, 12 років та двоє 17-річних підлітків.

Нагадаємо, в ніч на 21 липня росіяни влучили у агропідприємство на Одещині. В результаті атаки знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Двоє співробітників підприємства отримали поранення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти знову атакували Одещину ракетами «Онікс» — Ігнат