Окупанти вдарили двома балістичними ракетами по Полтаві: багато загиблих та поранених (фото)

У вівторок, 3 вересня російська армія вдарила по Полтаві двома балістичними ракетами, влучивши по території навчального закладу та сусідньої лікарні. Одна з будівель Інституту зв'язку зазнала значних руйнувань. Під завалами перебувають люди. Станом на зараз 41 людина загинула, ще 180 поранені.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким», — написав він. 

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін зазначив, що на місці інциденту працюють усі відповідні служби. Завдяки злагодженим діям рятувальників та медиків вдалося врятувати багато життів. Полтавці масово здають кров для поранених, і наразі є всі необхідні компоненти для проведення переливання.

Рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбирати завали. Завдяки оперативній роботі було врятовано 25 людей, з них 11 дістали з-під завалів. Усім постраждалим невідкладно надають медичну допомогу.

Ударною хвилею пошкоджено житловий масив поблизу місця влучання — у багатоповерхівках вибито скло, пошкоджені фасади.

Поліція проводить поквартирний обхід, перевіряючи, чи немає постраждалих. Зібрано близько сотні заяв про пошкоджене майно, повідомили у МВС. 

Рятувальні роботи тривають. Служби працюватимуть, доки не переконаються, що всі постраждалі звільнені з-під завалів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вночі росіяни вели цілеспрямований масований обстріл залізниці