Окупанти вдарили по енергооб’єктах в Одесі та на Миколаївщині: є руйнування і поранені

Вранці 10 квітня росіяни вдарили по енергетичній та транспортній інфраструктурі Одещини, у результаті чого постраждали двоє працівників транспортного підприємства, також окупанти поцілили по об'єкту енергетики на Миколаївщині — вводили аварійні відключення світла.

Про це повідомили Сили оборони півдня, голова Одеської ОВА Олег Кіпер, мер Одеси Геннадій Труханов та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Telegram

«Ворог увесь ранок «вітає» Одесу із Днем визволення (від фашистських загарбників — Прим. Ред.) У місті росіяни поцілили по енергетичній інфраструктурі. Оцінюємо масштаби пошкоджень енергообʼєкта. Також постраждав приватний будинок та декілька автівок. Наразі відомо про одного постраждалого», — заявив Труханов.

Олег Кіпер пізніше додав, що уже відомо про двох постраждалих — це працівники транспортного підприємства.

«Спочатку росіяни запустили ударні безпілотники, під прицілом знову була енергетична інфраструктура. Наші сили ППО знищили 2 «Шахеди». На світанку, близько 5:30, російські терористи атакували Одещину ракетами, застосували і балістику. В день звільнення Одеси від фашистських загарбників росіяни вдарили по об'єктах критичної і транспортно-логістичної інфраструктури», — заявив Кіпер.

За його словами, пошкоджено енергетичний об'єкт, приватний будинок та кілька автівок.

Сили оборони півдня повідомляють, що над Одещиною збили 2 ворожі «Шахеди» та ще 12 — над Миколаївщиною. 

Водночас у Миколаївській області було влучання по об'єкту енергетики, у результаті чого спалахнула пожежа.

Наразі загорання локалізували, триває гасіння. Наслідки уточнюються.   

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що через удар по енергетиці вводили аварійні відключення світла, але станом на 8 ранку усі споживачі уже з енергопостачанням.

«Крім того уночі 10 квітня у м. Очаків Очаківської громади попередньо в результаті збиття ворожого БпЛА типу "Shahed 131/136" виникла пожежа на рекреаційному об'єкті, яка була оперативно ліквідована. Постраждалих немає», — заявив Кім.

Нагадаємо, 9 квітня росіяни вдарили керованими авіабомбами по центру Харкова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Армія рф зімітувала атаку дронів на ЗАЕС, аби звинуватити Україну — ГУР