Окупанти вдарили по Херсонщині запалювальними боєприпасами: наслідки атаки

Уранці 26 червня російська армія завдала ударів по Херсонській області

Під удар потрапив Херсон та селище Антонівка, повідомили в Херсонській ОВА.

Ворог цілим по житловим кварталам. Унаслідок атаки сталися загоряння будинків, пошкоджено водопровід, газопровід та об’єкт критичної інфраструктури. 

Рятувальники вже ліквідували пожежі ліквідували. Цивільні через обстріл не постраждали.

Що таке запалювальні боєприпаси

Запалювальний боєприпас — це вид спеціальних артилерійських снарядів, призначені передусім для підпалювання цілей противника, сухого лісу, інших легкозаймистих об’єктів. Вони працюють як за рахунок безпосереднього попадання, так і шляхом створення масових пожеж. Такі снаряди стають особливо ефективними у спекотну і суху погоду.

Росія має на озброєнні запалювальні боєприпаси 9М22С, які використовує як снаряди для РСЗВ. Їх застосування проти України задокументовано ще у 2014 році.

Дію запалювальних боєприпасів часто плутають з ефектом від фосфорних снарядів. Втім, працюють вони дещо по-різному. Запалювальні — використовують для точкового ураження, тоді як фосфорні мають велике коло ураження й часто зачіпають об’єкти поза ціллю.

Обидва види снарядів заборонені нормами міжнародного гуманітарного права.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.