Окупанти вдарили по кафе і магазину на Харківщині: 50 загиблих (фото, відео, оновлено)

Удень 5 жовтня росіяни вдарили по цивільному об’єкті у селі Гроза, Куп’янського району на Харківщині. Щонайменше 49 загиблих.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Близько 13:15 росіяни обстріляли кафе та магазин у селі Гроза Куп'янського району, де було багато цивільних людей. Зараз на місці продовжують працювати рятувальники», — йдеться в повідомленні.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що наразі відомо про 49 загиблих, серед них хлопчик 6 років. Дані уточнюються.

Ще 7 людей, зокрема дитина, отримали поранення. Медики надають їм необхідну допомогу. Рятувальні роботи тривають.

«Показово жорстокий російський злочин — удар ракети по звичайному продуктовому магазину, абсолютно свідомий теракт. Купʼянський район на Харківщині. Станом на цей час відомо про більш ніж 47 загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких! Надається допомога пораненим…», — прокоментував президент Зеленський.

Оновлено 16:42

Глава МВС Ігор Клименко розповів, що під час ракетного удару по кафе на там відбувалися поминки за померлим односельцем.

«Це був магазин, поряд кафе. У магазині були місцеві жителі, місцеві були і в кафе, де проходили поминки за місцевим односельцем. Загалом на території перебувало близько 60 осіб», — сказав міністр.

Оновлено 17:27

Клименко повідомив, що кількість загиблих у селі Гроза зросла до 50. Всього там проживало трохи більше 300 людей. 

Попередньо, по закладу вдарили ракетою «Іскандер».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни обстріляли Херсон з артилерії. Поранені чотири людини (фото, відео)