Окупанти вдруге за тиждень влучили у цистерну з азотною кислотою біля Рубіжного (відео)

Російські війська, які намагаються захопити місто Рубіжне на Луганщині, знову влучили в цистерну з азотною кислотою.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Минулого разу окупанти обстріляли цистерну з азотною кислотою 5 квітня.

«Не виходьте з укриттів! Якщо ви у приміщенні — зачиніть двері та вікна! Дія на людину: азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки», — закликав жителів міста Гайдай.

Він зазначив, що пари кислоти подразнюють дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях — набряк легенів.

Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами. У разі їх відсутності голова ОВА закликав підготувати захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином.

Гайдай додав, що при місцевій дії на очі азотна кислота спричиняє тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору.

У разі попадання кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру — уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракетний обстріл у Краматорську — все, що відомо про удар по вокзалу (фото 18+, відео)