Окупанти ведуть штурмові дії в районі Лисичанського НПЗ — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ публікує інформацію про становище на фронті ввечері 30 червня.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. Підрозділи збройних сил білорусі застосовують комплекси радіоелектронної боротьби в прикордонних районах з Волинською областю.

На Сіверському напрямку ворог продовжує утримувати підрозділи в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Противник здійснив артилерійські обстріли наших позицій та повітряну розвідку БпЛА в районі села Кисла Дубина. Неподалік населеного пункту Олешня Курської області почалось розгортання комплексів радіоелектронної боротьби.

На Харківському напрямку ворог завдав авіаційних ударів неподалік Прудянки і Одноробівки та ракетного удару по місту Харків. Спробу штурмових дій у напрямку Кочубеївка — Дементіївка українські воїни придушили.

Райони населених пунктів Питомник, Дементіївка, Іванівка, Рубіжне, Явірське, Петрівка, Руські Тишки та Кутузівка ворог накрив артилерією та вів повітряну розвідку поблизу Прудянки і Руської Лозової.

На Слов’янському напрямку ворог перегруповується. Штурм у напрямку Довгеньке — Мазанівка вдалося відбити. Противник намагався встановити повний контроль над Богородичним, успіху не мав. Ворожі обстріли фіксувалися в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Вірнопілля та Червона Поляна.

На Краматорському напрямку активних дій ворог не вів, але завдав авіаудару в районі населеного пункту Тетянівка.

На Лисичанському напрямку ворог обстрілює позиції наших військ в районі міста Лисичанськ та веде штурмові дії в районі Лисичанського НПЗ, утримує північно-західну та південно-східну частини заводу.

Також противник вів штурмові дії в районах північно-східної частини Лисичанского НПЗ, населеного пункту Тополівка та північної частини населених пунктів Вовчоярівка і Малорязанцеве, частково мав успіх, утримує під вогневим контролем ділянку дороги Тополівка — Лисичанськ. Наступ противника у напрямку Лоскутівка — Лисичанський желатиновий завод українські воїни зупинили.

На Бахмутському напрямку противник завдав ракетно-авіаційного удару в районі населеного пункту Соледар. Здійснив артилерійські обстріли районів Білогорівки, Покровського, Клиновеого та Новолуганського.

Спроби наступальних та штурмових дій окупантів в напрямках Миколаївка — Спірне, Володимирівка — Покровське, Доломітне –— Вуглегірська ТЕС вдалося зупинити.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів обстріли позицій зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав ракетного удару по околицях Авдіївки. 

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжували обстріли в районах населених пунктів Трудолюбівка, Князівка, Веселий Кут, Червоний Яр, Кобзарці, Любомирівка, Посад-Покровське та Лупареве. Зафіксовано роботу засобів радіоелектронної боротьби поблизу Великої Олександрівки.

Російські окупанти залишили острів Зміїний. Таким чином Одещину повністю звільнено.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь відправляє росії боєприпаси — Генштаб ЗСУ