Окупанти відновили наступ на південь від Ізюма — британська розвідка

Протягом останніх діб росіяни відновили свої зусилля щодо наступу на південь від Ізюма з метою заглибитись у Донецьку область та оточити район навколо Сєвєродонецька з півночі.

Про це йдеться у зведенні розвідки Міноборони Британії у Twitter.

«Росія має прецедент, як раніше в українській кампанії, так і в Сирії, використання односторонньо оголошених «гуманітарних» коридорів як механізму для маніпулювання простором бою та нав’язування примусового переміщення населення», — зазначає розвідка.

Зокрема, з 14 червня окупанти заявляють, що нібито намагаються організувати гуманітарні коридори для евакуації цивільних з Сєвєродонецька/

Мирні мешканці не можуть виїхати в з міста через руйнуванням мостів. Натомість окупанти вивезти їх до міста Сватова, глибше всередині окупованої росією території.

У розвідці додають, якщо мирні жителі, які потрапили в пастку, не приймуть пропозицію вийти через коридор, росіяни, швидше за все, використають це як виправдання, чому вони не відрізняють цивільних від військових цілей в регіоні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 18 червня. ОНЛАЙН