Окупанти викрали скіфське золото в музеї захопленого Мелітополя
Офіс генпрокурора

Російські окупанти викрали з Мелітопольського краєзнавчого музею колекцію скіфського золота, прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що російські військові та представник окупаційної адміністрації у квітні викрали з музею в Мелітополі історико-культурні цінності. Серед них було скіфське золото, знайдене у 50-х роках минулого століття.

У колекції були фрагменти прикрас скіфського жіночого одягу, чоловічих головних уборів, кінської збруї. Також у Мелітополі зберігалася гунська діадема, виготовлена із золотої фольги, яку нанесли на шкіру. Прикраса була інкрустована бурштином, гранатом і сердоліком.

За фактом порушення законів та звичаїв війни Запорізька обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Розслідування проводить СБУ.

Мародерство серед окупантів набуло великого розмаху. Нещодавно у Мелітополі «кадировці» викрали сільськогосподарські машини на €1,5 млн

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни зруйнували не менше 200 об'єктів культурної спадщини в Україні