Окупанти вкрали 14 тонн харчів та ліків, які направили жителям Мелітополя — Верещук

Російські війська забрали 14 тонн гуманітарної допомоги, яку українська влада направила до тимчасово окупованого Мелітополя.

Про це повідомила віцепрем’єр Ірина Верещук.

«12 автобусів для евакуації людей, завантажені гуманітарною допомогою, доїхали до Мелітополя. На жаль, гуманітарну допомогу забрали окупанти. Це 14 т продовольства та медикаментів. Ось така ціна домовленостей та гарантій Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо роботи гуманітарних коридорів», — розповіла вона.

Зараз українська влада веде перемовини про повернення автобусів, щоб мешканці Мелітополя завтра мали змогу виїхати на них до Запоріжжя.

Також окупанти не впустили до Бердянська 45 автобусів, які відправили для евакуації місцевих жителів та мешканців Маріуполя. У результаті 600 людей самостійно вийшли до автобусів з міста і зранку мають виїхати до Запоріжжя.

У цілому за 31 березня по трьох погоджених гуманітарних коридорах на власному транспорті дісталися Запоріжжя 1458 людей. З них 631 маріуполець та 827 мешканців міст Запорізької області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Харкові СБУ викрили ботоферму, яка розсилала повідомлення українським військовим