Окупанти вночі обстрілювали житлові квартали українських міст, бо не досягнули успіху майже на всіх напрямках — Генштаб ЗСУ

Російські загарбники не досягнули успіху майже на всіх напрямках, на яких здійснювали просування вперед. Тому знову вдалися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих українських міст.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України станом на 6 ранку 3 березня.

На Волинському напрямку окупанти продовжують проводити демонстраційні дії вздовж державного кордону.

На Поліському напрямку вони намагаються проводити наступальні дії в районі населених пунктів Козаровичи, Вишгород, Фастів, Обухів. Відзначено подальше розгортання польових логістичних таборів у районах Бородянки, Катюжанки та Гавронщини.

На Сіверському напрямку російські війська намагаються дістатися північних околиць Києва. Але вони не мають успіху в Чернігові, Ніжині, Сумах, Лебединому та Охтирці — уникають бойових зіткнень з ЗСУ.

Підрозділи окупантів зосередилися в районах населених пунктів Баришівка, Нова Басань, Любеч. Частина сил до БТГр зі складу 200 омсбр 14 АК Північного флоту ЗС РФ, яка фактично втратила боєздатність, перегруповується та намагається наступати у напрямку на Бровари та Київ.

На Слобожанському напрямку війська РФ проводять наступальну операцію в районах населених пунктів Золочів, Харків, Балаклія. Вони намагаються продовжити наступ у напрямку Лозової, але катастрофічно потребують поповнення втраченої техніки та особового складу.

На Донецькому напрямку окупанти зі складу 1 та 2 АК за підтримки артилерії продовжують наступальні дії в районах населених пунктів Новий Айдар, Волноваха та Маріуполь. Головної мети щодо захоплення Маріуполя та виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей окупанти так і не досягнули.

На Таврійському напрямку вони не полишають спроб провести наступальну операцію. Після перегрупування та введення частини оперативних резервів, зосередили основні зусилля на напрямку Миколаїв — Вознесенськ.

У Чорноморській операційній зоні корабельні групи Чорноморського флоту продовжують вести вогонь по цивільних кораблях та захоплювати в полон моряків.

Частина сил противника продовжує дії в районах населених пунктів Енергодар, Василівка, Токмак, Новопетрівка. Після перегрупування та введення частини оперативних резервів зі складу 205 окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії ЗС РФ продовжує наступ з метою вийти на околиці Запоріжжя і Маріуполя.

В районі населеного пункту Баловне росіяни висадили малочисельний десант, який знищили наші військові.

В акваторії Чорного моря спостерігається рух десантного загону ЧФ РФ у складі чотирьох великих десантних кораблів у супроводженні трьох ракетних катерів у напрямку Одеси.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суми потрапили під ракетний удар російських окупантів, є поранені
В столиці пролунали чотири потужних вибухи (відео)