Окупанти за допомогою мобілізації хочуть зачистити Крим від кримських татар — ОП

Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що 25 вересня мобілізація на півострові завершиться через виконання мобілізаційного плану.

При цьому в перше чергу примусовий призов до окупаційної армії торкнувся корінного населення півострова. Аналітик громадської організації КримSOS Євгеній Ярошенко зазначив, що близько 90% повісток отримали саме кримські татари, хоча вони становлять лише 13−15% населення Криму.

Представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева в етері телемарафону розповіла, що окупанти вручили кримським татарам понад 1500 повісток.

За її словами, таким чином влада рф намагається винищити генофонд кримсько-татарського народу. Схожу тактику кремль обрав і на території росії, призиваючи до армії здебільшого людей із так званих національних республік.

Примусову мобілізацію у Криму також прокоментував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Масова мобілізація кримських татар у Криму — це справжній геноцид за етнічною ознакою та величезна трагедія для всього народу. Примус громадян до війни в окупованих регіонах – не що інше, як спроба масштабної зачистки території від нелояльного населення з боку Москви», — написав він у Twitter.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мобілізацію в рф можуть використати для посилення росгвардії — британська розвідка