Окупанти закривають Маріуполь на карантин через поширення холери — Андрющенко

Окупаційна влада вирішила закрити Маріуполь на карантин. Є інформація, що у місті поширюється холера.

Про це в ефірі телемарафону розповів радник мера міста Петро Андрющенко.

За його словами, у прикордонних російських областях вже підготували інфекційні відділення для військових рф.

«Ми спостерігаємо, як місто зачиняється. Крім того, почала надходити інформація, що російська сторона у Ростові-на-Дону підготувала вже окремі інфекційні відділення, де вони готуються приймати власних військових, які можуть потрапляти внаслідок епідемії, і слово «холера» звучить всередині міста, всередині окупаційної влади і їх кураторів», — сказав Андрющенко.

Він наголосив, що лікувати готуються тільки військових. Натомість, місцевих мешканців вирішили просто заблокувати у місті.

«Окупанти вирішили залишити все, як є і хто виживе, той виживе», — сказав радник мера.

Андрющенко також додав, що гуманітарна ситуація у Маріуполі з кожним днем стає дедалі гіршою. За його словами, з наступного місяця їжу безкоштовно надаватимуть тільки пенсіонерам та людям з інвалідністю. А питну воду маріупольцям надають лише раз на два дні.

Раніше Chas Newsписав, що мешканців окупованого Херсона російські загарбники планують вивозити до Маріуполя для відновлення міста та збирання тіл загиблих в обмін на їжу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Маріуполі окупанти вивозять тіла разом зі сміттям на полігон — радник мера