Окупанти збираються провести «трибунал» над «азовцями» попри ультиматум Зеленського

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 21 серпня заявив, що у разі проведення судилища над військовополоненими з Маріуполя будь-які переговори з рф стануть неможливими.

«Хай там що собі думають окупанти, хай що планують, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, міжнародних правил заведуть у ці декорації... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала», — наголосив президент.

На цей ультиматум відреагував денис пушилін, ватажок бойовиків «днр», від імені яких росіяни збираються провести фейковий суд».

За його словами, підготовка до «трибуналу» триває і заява Зеленського на неї жодним чином не вплине.

Раніше Головне управління розвідки повідомляло, що окупанти планують провести в Маріуполі «трибунал» над полоненими захисниками «Азовсталі» на День Незалежності, 24 серпня.

Для цього росіяни терміново переобладнують приміщення Маріупольської камерної філармонії. На сцені змонтували залізні клітки, де утримуватимуть українських захисників.

В ГУР припускають, що росіяни знову можуть влаштувати криваву провокацію, наприклад завдати по приміщенню точкового ракетного удару та звинуватити українську сторону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Трибунал» над полоненими в Маріуполі: окупанти будують гараж для прийому автозаків (відео)