Окупанти знову обстріляли ЗАЕС: 12 разів влучили по обладнанню станції — Енергоатом

Уранці 20 листопада окупанти вкотре обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовано щонайменше 12 «прильотів» на майданчик станції.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

Внаслідок пошкоджено естакади зв‘язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції.

Також повідомляють про три влучання в районі підстанції «Райдуга». Інформація про пошкодження та руйнування з’ясовується.

В «Енегоатомі» зазначають, що росіяни вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була потрібна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії ЗАЕС для потреб України.

Так званий директор станції від «росатому» романенко разом з військових рф заблокували підготовку енергоблоків для виведення на мінімальний рівень потужності для отримання пари, яка взимку необхідна для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та довкілля.

«Однак цього їм виявилось недостатньо, і сьогодні рашисти обстріляли та пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює будь-які подальші дії щодо запуску енергоблоків ЗАЕС», — йдеться в повідомленні «Енергоатому».

У МАГАТЕ підтвердили, що вранці росіяни обстрілювали ЗАЕС та пошкодили обладнання. Водночас у відомстві зазначили, що вони не мають критичного значення для ядерної безпеки. Експерти разом з працівниками станції продовжують оцінювати ситуацію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни готують теракти на АЕС та об’єктах інфраструктури Білорусі — розвідка