Окупантів на Херсонщині не інформують про ситуацію на фронті — розвідка

Військових рф на Херсонщині тримають в інформаційній ізоляції пропоточну ситуацію на фронті.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Командування рф не інформує солдатський та сержантський склад, а також офіцерів нижчої командної ланки про знищення складів та місць дислокації російських підрозділів протягом останніх тижнів.

«Ці військові взагалі не володіють поточною інформацією про ситуацію на фронті. Вони не знають про обстріли Антонівського мосту та ГЕС, оскільки телефони відібрали, а командування такої інформацію не повідомляє», — зазначають у ГУР.

Додають, що командування окупантів робить все можливе, щоб інформаційна ізоляція підрозділів зберігалась якомога довше і особовий склад вважав, що «все іде за планом».

Також у розвідці повідомляють, що «мобілізованих» мешканців «днр» масово переводять на контракт без їхньої згоди. Окупанти дізнаються про переведення постфактум.

Крім того, інформацію про майбутню зарплатню та терміни нарахування військовим також не надають.

Раніше у Генштабі повідомили, що на Харківському напрямку ЗСУ вдалося вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км та звільнити понад 20 населених пунктів.

На Краматорському напрямку українські військові просунулись в глибину до 2 кілометрів, на Слов'янському — на 3 кілометри.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Від БМ-21 «Град» до «Верби»: еволюція наймасовішої РСЗВ на озброєнні ЗСУ