Окупантів, які хочуть здатися в полон в Україні, рф залякує військовим трибуналом — Маляр

Російське командування залякує військовим трибуналом військовослужбовців, щоб вони не здавалися в полон української армії.

Про це заявила Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України.

«Російська держава, російська диктатура, для якої людина — раб і ніщо, роблять все, щоб вони боялися це робити. Наприклад, вони дуже потужно залякують військовим трибуналом, який там працює. Тих, хто залишає поле бою, знову повертають туди ж, тобто вони не мають шансу це зробити», — сказала вона.

Крім того, деякі російські військовослужбовці вдаються до самокаліцтва та суїцидів, щоб не йти на поле бою.

Водночас, за її словами, Україна зробила все, щоб максимально донести до росіян, яких кидають на війну, інформацію про можливість здатися і врятувати своє життя.

«Ми ведемо роботу на всіх рівнях, для того, щоб вони добровільно здавалися в полон, а не тільки, щоб була можливість їх взяти в полон безпосередньо в бою. І справді там є таке явище. З чим це пов'язано? З тим, що ми змогли максимально донести інформацію — для них це єдиний спосіб врятувати їхнє життя», — каже Маляр.

За інформацією ГУР, понад 1 мільйон 200 тисяч людей станом на 17 грудня скористалися Інформаційними ресурсами українського державного проєкту «Хочу жить», який дає можливість російським військовим здатися в полон.

Раніше ЗСУ записали звернення до військовослужбовців об'єднаного угрупування білорусі та росії та пообіцяли білоруським військовим «пільгові умови» при добровільній здачі у полон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Проєкт «Хочу жить». У Генштабі ЗСУ розповіли, як окупантам безпечно здатися у полон (відео)