Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа у матчі-реванші (відео)

У ніч з 20 по 21 серпня, в Саудівській Аравії українець, чемпіон світу у надважкій вазі, власник поясів WBO, WBA, IBF та IBO Олександр Усик виграв бій-реванш проти британця Ентоні Джошуа.

Бій тривав усі 12 раундів і завершився перемогою Олександра Усика роздільним рішенням суддів.

Таким чином українець захистив звання чемпіона світу за версіями IBF, WBA Super, IBO і WBO у суперважкій вазі, а також виграв вакантний пояс журналу Ring.

Бій Усик-Джошуа вважається головним боєм 2022 року. Трансляцію поєдинку показували у понад 190 країнах світу.

Після бою обидва боксери підняли український прапор.

Ентоні Джошуа після оголошення результатів суддів зірвався на довгу промову, у якій відзначив важку працю, яку проробив Олександр Усик у той час, коли в його країні йде війна.

А Олександр Усик подякував всім, хто за нього молився.

«Я присвячую цей поєдинок Україні, ЗСУ, всім, хто боронить мою країну», – сказав він.

Також він висловив готовність зустрітися з Тайсоном Ф'юрі у бою за звання абсолютного чемпіона, який у кінці квітня оголосив про завершення кар'єри, а на початку серпня — про її відновлення.

Нагадаємо, Олександр Усик переміг Ентоні Джошуа у бою за звання чемпіона світу за версіями IBF, WBA Super, IBO і WBO у суперважкій вазі 26 вересня 2021 року на стадіоні «Тоттенгем» у Лондоні.

Джошуа був фаворитом того поєдинку за версією букмекерів, проте усі троє суддів віддали перемогу українцю за результатом 12 раундів. Усик, який провів у надважкій вазі до того моменту лише два поєдинки, погодився на бій без права на реванш та з розподілом гонорару 80/20 на користь британця. Водночас Джошуа право реваншу мав, і він ним скористався.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чуб і гопак vs російська лазня і РПЦ: за що не люблять Усика