Олександр Зінченко допоміг «Манчестер Сіті» стати чемпіоном Англії і відсвяткував з прапором України (відео)

Український футболіст Олександр Зінченко став чемпіоном Англії 2021/22 в складі «Манчестер Сіті». Загалом це вже четверте чемпіонство в Англійській прем’єр-лізі нашого гравця.

Доля трофея цього сезона вирішувалась в останньому турі. «Манчестер Сіті» треба було зіграти вдома проти «Астон Вілли» не гірше, ніж «Ліверпуль» зіграє з «Вулверхемптоном».

Гра складалась для «МС» дуже непросто. По ходу команда з Манчестера програвала 0:2. Вирвати перемогу, а з нею й чемпіонство, «Сіті» допомогли вдалі заміни. Зокрема, Зінченко з’явився на полі одразу по перерві і віддав гольову передачу на Родрі, який забив другий гол за «МС». Ще два на рахунку Гюндогана, який також вийшов на заміну.

Три свої м’ячі «МанСіті» забив протягом п’яти хвилин (76, 78, 81) і в підсумку переміг — 3:2.

«Ліверпуль» також здобув вольову перемогу над «Вулверхемптоном» (3:1), але в підсумковій таблиці Прем’єр-ліги посів друге місце, відставши від «Мансіті» лише на одне очко.

Після гри на стадіоні відбулось нагородження «Манчестер Сіті». Олександр Зінченко святкував з прапором України і не стримав сліз.

«Це незабутні емоції для мене. Для усіх українців, які зараз страждають і виживають в умовах російської агресії. Я дуже пишаюся бути українцем. І я хотів би одного разу привезти цей трофей в Україну. Для усіх українців, бо вони цього заслуговують», — сказав Зінченко.

Андрій Шевченко приїхав на Банкову до Зеленського. Стало відомо навіщо