Олександру Дубінському ДБР вручило протокол про корупцію

Державне бюро розслідувань вручило народному депутату Олександру Дубінському протокол про корупцію.

За даними слідства, у серпні та жовтні цього року нардеп використав свої повноваження та звернувся до Міністерства охорони здоров’я та до ДБР з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

Зокрема він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи стосовно нього. Також депутат намагався тиснути на слідство, вимагаючи здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів, що розслідують справи проти нього.

У ДБР пояснюють, що Дубінський порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», який вимагає не вчиняти та не ухвалювати рішень в умовах конфлікту інтересів.

Нагадаємо, з 6 листопада Олександр Дубінський перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Такий запобіжний захід у справі про організацію незаконного виїзду ухилянтів за кордон йому обрав Печерський суд.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дубінський допоміг незаконно виїхати за кордон брату цивільної дружини — ДБР