Олексій Брехта став в. о. голови «Укренерго»: що про нього відомо

Наглядова рада НЕК «Укренерго» призначила Олексія Брехта виконувачем обов’язків голови правління. Його призначили на цю посаду ще 5 вересня.

Брехта розповів, що сьогодні головною задачею для «Укренерго» є підготовка до опалювального сезону та відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів, а пріоритетом — забезпечення надійної роботи оператора у складі європейської мережі ENTSO-E.

Новий очільник компанії також пообіцяв зберігати курс на залучення міжнародної допомоги та відновлення енергосистеми після російських атак. У цілях на майбутнє зазначається також поглиблення інтеграції до європейського енергетичного простору.

Що відомо про Олексія Брехта

Олексій Брехта протягом 23 років працює в «Укренерго», а загалом в енергетичному секторі — 25.

Розпочав кар'єру у 1999-му на Київській гідроакумулювальній електростанції (ГАЕС).

Через деякий час очолив підрозділ «Укренерго» «Науково-проектний центр розвитку ОЕС України». З 2011 по 2016-й працював в компанії над напрямами перспективного розвитку, євроінтеграції та технічної політики.

Був призначений членом правління «Укренерго» 22 червня 2022-го. На посаді координував роботу компанії в частині експлуатації та розвитку мережі, розробку планів розвитку мережі системи передачі, а також діяльність відокремленого підрозділу «Будівництво та ремонт».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підозра у держзраді та дружина з паспортом рф: що відомо про очільника штабу безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого