ООН робить усе можливе для евакуації цивільних з Азовсталі — Гутерреш

Організація об'єднаних націй робить усе можливе для евакуації цивільного населення з території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це розповів генеральний секретар організації Антоніу Гутерреш під час пресконференції з Володимиром Зеленським.

Він зазначив, що піднімав це питання під час поїздки у Москву і тепер обговорив з президентом України.

«Під час мого візиту до Москви президент аутін в цілому дав згоду на залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста для евакуації цивільних з «Азовсталі». Сьогодні у нас із паном Зеленським була можливість обговорити це питання. Поки ми з вами говоримо, тривають інтенсивні дискусії щодо перетворення цієї пропозиції на реальність», — сказав генсек.

Він наголосив, що не може розкривати деталі переговорів, але запевнив, що ООН робить усе можливе для їх успішного завершення.

«Наразі я можу вам лише сказати, що ми робимо все можливе і все від нас залежне, щоб це відбулося. Я не буду в будь-які коментарі зараз заходити, щоб підривати цю можливість і знищувати її, тому що мій перший пріоритет — це люди, які наразі страждають, і їх треба рятувати», — підкреслив Гутерреш.

Зеленський у свою чергу наголосив, що Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей з Маріуполя та розраховує, що участь генсека ООН у цій місії буде результативною.

При цьому він нагадав, попри удавану готовніть путіна сприяти організації евакуаційного маршруту для цивільного населення з Маріуполя, російські окупанти продовжували вести нищівні обстріли «Азовсталі», де переховуються мирні маріупольці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

За ніч окупанти нанесли 50 авіаударів по Маріуполю, скидали фосфорні бомби — «Азов» (відео)