ОП «вперше і востаннє» попередив владу Тернопільщини через щеплення приватників поза чергою
Getty Images

Представник Офісу президента засудив вакцинацію від COVID-19 працівників кількох приватних підприємств на Тернопільщині поза чергою.

Про це повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко у коментарі Укрінформу та Liga.net.

Чиновник сказав: «у Тернопільській області сталася неприємна і відверто безсовісна подія, коли поза чергою були вакциновані працівники декількох приватних підприємств». Він наголосив, що це порушення наявного порядку вакцинації.

Допустити таке порушення порядку вакцинації на місцевому рівні – було помилкою, усі відповідальні особи в області повинні це чітко усвідомити. Ми маємо надію, що подібне більше не повториться — ні у Тернопільській, ні в інших областях

За словами Тимошенка, ОП наголошує, що в Україні діє чітко затверджена дорожня карта вакцинації. На другому етапі з середини березня щеплять препаратом, закупленим за кошти держбюджету. Це стосується лише людей з надзвичайно високим ризиком інфікування і розвитку COVID-19 і тих, хто надає медпослуги, підкреслив чиновник.

Тимошенко додав, що обласна влада Тернопільщини уже отримала «перше та останнє попередження щодо цього інциденту».

У п'ятницю видання Liga.net повідомило, що у Тернопільській області 24 березня вакцинували препаратом CoviShield 40 працівників підприємств «Агропродсервіс» та «Тернопільського м’ясокомбінату».

При цьому обидві компанії опублікували в соцмережі фото, на яких медпрацівниця проводить щеплення.

У коментарях на запитання, де вони взяли стільки доз препарату, в «Агропродсервісі» відповіли, що керівництво підприємства звернулося з відповідним листом-проханням.

Скріншот Liga.net

Станом на суботу ці пости видалили зі сторінок підприємств.

Засновником компанії «Агропродсервіс» є нинішній депутат Верховної Ради з групи «За Майбутнє» Іван Чайківський. Також він є секретарем комітету ВР з питань аграрної та земельної політики. На момент набуття депутатських повноважень він був директором «Агропродсервісу».

«Люди заслужили цю пандемію». Андрій Александрін — про невігластво у глобальному масштабі та українського уряду зокрема