Опалювальний сезон. Кличко порадив киянам запасатись теплим одягом і ковдрами

Взимку температура в оселях киян може бути на кілька градусів нижчою за норму. Мер столиці Віталій Кличко порадив підготувати теплий домашній одяг та теплі ковдри.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Бабель».

«Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18», — повідомив мер Києва.

За його словами, можуть бути і перебої з електрикою, але міська влада намагатиметься зробити так, щоб цього не було.

«Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення чи газу не буде, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему», — сказав Кличко.

За його словами, газ — це відповідальність уряду. Кабмін запевнив міську владу, що газ для населення буде і що він не подорожчає.

«Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо. Ми закупили генератори, паливо для цих генераторів. У першу чергу вони підуть на лікарні, на садки і школи. Ми зробимо все можливе і неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло», — додав Кличко.

Раніше в уряді повідомляли, що очікують на нову хвилю внутрішніх переселенців восени. Це пов'язано із опалювальним сезоном та руйнуванням інфраструктури на сході.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дрова понад усе! Як проходив опалювальний сезон у революційному Києві