Операція з оборони Києва завершена, але загроза для міста ще не зникла — КМВА

Операція з оборони Києва, яка тривала з 24 лютого до 2 квітня, наразі завершена, але загроза для столиці не зникла, бо ворог не відмовився від своїх агресивних намірів.

Про це у Telegram повідомили у Київській міській військовій адміністрації з посиланням на свого очільника Миколу Жирнова.

«Оборонна операція — це форма ведення бойових дій оперативним об’єднанням. Київська оборонна операція мала за мету не допустити противника до столиці. Операція проводилася із 24 лютого до 2 квітня. Мета операції досягнута», — сказав Жирнов. 

Очільник КМВА підкреслив, що противника зупинили, йому нанесли значні втрати, дезорганізували його управління системи матеріально-технічного забезпечення і деморалізували його особовий склад.

Він додав, що ворожі війська відступили від Києва внаслідок контрнаступальних дій сил оборони. Тож операцію можна вважати завершеною. Але закликав не розслаблятись, бо противник не відмовився від своїх агресивних намірів, тому в подальшому місто має бути готове до оборони.

Крім того,  Віталій Клично, мер Києва неодноразово наголошував, що масово повертатися до Києва ще занадто рано.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кличко: Арку дружби народів у Києві перейменують — нова назва