В ЗМІ оприлюднили нові плівки «Медведчука — Суркова»
ОПЗЖ

Українське інтернет-видання Obozrevatel оприлюднило новий аудіозапис з голосами, які схожі на голоси лідера партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука та колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова.

На плівці вони обговорюють зв’язки з «міністром оборони» терористів «ДНР» Володимиром Кононовим, поставки готівки в Дебальцеве, а також бачення Мінських угод й особливого статусу Донбасу.

На оприлюднених записах сторони обговорюють спробу нібито ексголови Служби безпеки України Василя Грицака (на записах йдеться про першого заступника голови СБУ Грицака) зв’язатися з «міністром оборони» «ДНР» Володимиром Кононовим (позивний «Цар»), для того, щоб обговорити з представником російських бойовиків на Донбасі схеми постачання «готівки» на тимчасово окуповані території, зокрема, в Дебальцеве.

Фігуранти запису також обговрювали, начебто, виконання Мінських домовленостей та особливого статусу Донбасу. Зокрема, йшлося про внесення змін до законодавства, щоб «умовно підвісити» ситуацію, а також наполягати на подальших консультаціях про вибори до органів місцевого саморядування і порядок їх проведення.

Наприкінці лютого цього року видання «Цензор. НЕТ» опублікувало аудіозапис розмови, начебто, нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і експомічника президента РФ Владислава Суркова в 2014 році. В тій розмові обговорювали постачання електроенергії до Криму та обмін полоненими на Донбасі.

Справа про держзраду. Віктора Медведчука допитали в СБУ — ЗМІ