Орбан кличе Україну на переговори для розблокування допомоги від ЄС
facebook.com/orbanviktor

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан хоче, щоби українська делегація приїхала до Будапешту на переговори щодо зняття вето з військової допомоги Євросоюзу на €500 млн.

Про це він повідомив перед самітом лідерів ЄС у Брюсселі, пише Суспільне.

«Ми чекаємо приїзду української делегації до Будапешта для переговорів про це. Ми відкриті й готові домовлятися», — сказав він.

Орбан також додав, що пишається продовженням прямих контактів з рф, які, за його словами, направлені на досягнення миру.

«У нас є дуже прозора та чітка політика, що відрізняється від більшості стратегій, можливо, і від вашої стратегії. У вас є стратегія війни. У нас стратегія миру, і ми хочемо зробити все, щоб був мир. Тому ми залишаємо відкритими всі лінії зв’язку з росіянами, інакше шансів на мир не буде. Це стратегія, і ми нею пишаємося. Ми пишаємося тим, що ми єдині, хто виступає від імені та на користь миру, який буде в інтересах усіх у Європі» — заявив Орбан.

Нагадаємо, 23 жовтня під час зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів ЄС Угорщина заблокувала виділення €500 млн на військову допомогу Україні. Для цього у Будапешту зажадали, щоби Київ надав юридичні гарантії, що у список спонсорів тероризму не включатимуть угорський OTP Bank, який працює у росії.

Навесні 2023 року Нацагентство з питань запобігання корупції включило банк, але 2 жовтня виключило його з переліку на вимогу Угорщини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фіцо перед самітом лідерів ЄС наробив антиукраїнських заяв