Орбан назвав умови, за яких підтримає ембарго на російську нафту

Угорщина блокуватиме введення Євросоюзом заборони на імпорт російської нафти та запровадження санкцій проти московського патріарха Кирила (Гундяєва).

Про це прем'єр Віктор Орбан розповів в інтрев’ю угорському державному радіо, пише Bloomberg.

Він заявив, що ембарго на нафту матиме такі ж наслідки для економіки країни як і удар «ядерної бомби».

Одночасно він висунув умови, за яких міг би розглянути такий варіант. Це, по-перше, надання Угорщині відстрочки на введення ембарго на 5 років, замість однорічного періоду, запропонованого Єврокомісією.

А, по-друге, повернення доступу Угорщини до фондів ЄС для боротьби з пандемією, щоби використати ці гроші для подолання залежності від російської нафти.

Раніше ЄС заблокував доступ країни до її частки коштів ($7,6 млрд), виділених на боротьбу з наслідками пандемії, через побоювання з приводу хабарництва.

Орбан також заявив, що не підтримає санкції проти релігійних діячів, зокрема патріарха Кирила.

При цьому він запевнив, що його мета полягає не у тому, щоб накласти вето на санкції ЄС, а у тому, щоби досягти «конструктивної співпраці» задля врахування інтересів Угорщини при підготовці шостого пакету антиросійських обмежень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Брехливий наклеп: в Угорщині відповіли Данілову на звинувачення у зв'язках з путіним