Орбан заявив, що не знає, яка територія України. В МЗС йому нагадали
facebook.com/orbanviktor

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти початку переговорів щодо вступу України до ЄС, поки триває триває війна.

Про це він заявив в ефірі державного радіо, пише AP.

«Чи можна починати переговори з країною, яка у стані війни? Ми не розуміємо, якою є територія цієї країни, тому що вона все ще воює, і не знаємо, яким є її населення, тому що це населення виїздить… Приймати (до ЄС. — ред.) країну, не знаючи її параметрів, було би безпрецедентно», — заявив Орбан. 

Він зазначив, що для прийняття нових членів ЄС потрібна одностайна згода усіх 27 країн Євросоюзу, і в Угорщині для цього потрібне було б рішення парламенту. 

«Коли я спілкуюся з депутатами, то не відчуваю палкого бажання угорського парламенту голосувати за вступ України до ЄС через два роки. Тож я був би обережним з такими амбітними планами», — сказав він.

На заяву Орбана вже відреагували в МЗС України.

«Позитивно відзначаємо, що прем‘єр-міністр Угорщини турбується про вступ України в Європейський Союз. Інформуємо, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів», — написав у Facebook речник міністерства Олег Ніколенко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: умови і процедура вступу