Орбан заявив, що треба зосередитись на мирних перемовинах з рф. В Україні відповіли

Українське МЗС відповіло на заяву прем'єра Угорщини Віктора Орбана про те, що потрібно зосередитися на мирних переговорах із росією.

«Потрібна нова стратегія, яка має зосередитися на мирних переговорах та складанні хорошої пропозиції щодо миру...замість перемоги у війні», — сказав політик.

У своєму виступі в Румунії він заявив, що сподівання Заходу на те, що Україна може виграти війну, а санкції послаблять рф, «зазнали невдачі». При цьому, на думку Орбана, для мирних перемовин між рф та Україною немає ніяких шансів.

«Оскільки росія хоче гарантій безпеки, цю війну можна закінчити лише мирними переговорами між росією та США», — сказав він.

В українському МЗС відповіли Орбану та назвали його слова класичними тезами російської пропаганди. 

«Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України. Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в Кремлі не задіювали би шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися би їх зупинити», — написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він нагадав угорському прем'єру, що Європа в економічній кризі не через санкції, а через гібридну війну росії. Речник наголосив, що без миру та стабільності в Україні їх не буде і в Європі.

«Ми вдячні нашим європейським партнерам за непоступливу позицію. Разом ми обов‘язково переможемо росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, що російська армія має «асиметричну перевагу», — підсумував він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Європейська комісія офіційно презентувала план економії газу для країн ЄС