Організатори ЧС-2022 по футболу сподіваються на «абсолютно нормальний» турнір
Getty Images

Організатори чемпіонату світу з футболу, що має пройти у Катарі у 2022 році, сподіваються, що пандемія коронавірусу йому не завадить.

Про це представники оргкомітету говорили напередодні жеребкування відбору, яке пройде в понеділок, 7 грудня, пише АР.

«Поява вакцини від коронавірусу та її розповсюдження — це, безумовно, хороша новина. Усі з нетерпінням чекають повернення до нормального житті. Ми дуже сподіваємось, що до 2022 року, все повернеться до звичного стану, тому чекаємо приїзду вболівальників і абсолютно нормального та успішного чемпіонату світу», — заявив глава оргкомітету ЧС-2022 Нассер Аль-Хатер.

В той же час пандемія СОVID-19 вже вплинула на заходи. Традиційно жеребкування відбору проводять у країні, що прийматиме чемпіонат. Проте цього разу воно відбудеться у штаб-квартирі ФІФА в Цюриху.

У 2022 році чемпіонат світу з футболу вперше пройде на Близькому Сході. Організатори отримали чисельні звинувачення в тому, що вони отримали турнір завдяки підкупу членів ФІФА. Проте розслідування фактів корупції не виявило такі факти, які б спричинили переніс ЧС в іншу країну.

Більше того, під мундіаль в Катарі навіть змінять традиційний футбольний календар. Зазвичай чемпіонат світу проходить в червні-липні, але через шалену літню спеку турнир у Катарі перенесли на кінець року. Він пройде з 21 листопада по 18 грудня.

Катар витратив десятки мільярдів доларів на будівництво готелів, нову транспортну систему та найсучасніші стадіони. У 2019 році в країні відбувся клубний чемпіонат світу для перевірки інфраструктури.

Клубний ЧС-2020 мав відбутися також в Катарі у грудні. Проте через пандемію та щільний графік турнірів його перенесли на лютий 2021-го.

В країні вже готові три з восьми стадіонів, що прийматимуть мундіаль у 2022 році. Четвертий планують здати у грудні.

Нагадаємо, через коронавірус на наступний рік перенесли футбольний Євро-2020 та Олімпіаду в Токіо.

У МОК впевнені, що Олімпіада в Токіо відбудеться. І навіть з глядачами