Організатори кінопремії «Золотий глобус» оголосили номінантів
Getty Images

Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA) у Лос-Анджелесі оголосила номінантів на 78-у щорічну премію «Золотий глобус».

На нагороди відразу в декількох номінаціях претендує «Дівчина, що подає надії». Ця картина, зокрема, буде боротися за «Золотий глобус» за кращу режисуру (Еміральди Феннел), кращу актрису в головній ролі в драмі (Кері Малліган) і кращий драматичний фільм.

Цього року вперше в історії до короткого списку кінопремії у номінації «кращий режисер» потрапили три жінки. Це Еміральд Феннел (за трилер «Перспективна дівчина»), Реджина Кінг (за біографічну стрічку «Одна ніч в Майамі») і Хлої Чжао (за драму «Земля кочівників»). У цій номінації також є Девід Фінчер та Аарон Соркін.

Серед лідерів за кількістю номінацій на «Золоті глобуси» і фільм «Борат-2». Він претендує на нагороди як найкраща комедія або мюзикл, кращий актор в комедії або мюзиклі (Саша Барон Коен) і найкраща актриса в комедії або мюзиклі (Марія Бакалова).

Оголошення номінантів на «Золотий глобус» відкриває сезон вручення премій в Голлівуді, який завершується «Оскаром». Найчастіше власники «Золотих глобусів» пізніше отримують за ці ж роботи і «Оскар».

Вперше в історії «Золотого глобуса» номінації були оголошені віртуально в умовах карантину під час пандемії коронавірусу. Церемонія відбудеться 28 лютого у Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Номінанти премії братимуть участь онлайн з різних куточків світу.

Церемонію транслюватимуть 28 лютого зі студій на обох узбережжях США — з Нью-Йорка та Лос-Анджелеса.

Номінанти

  • «Найкраща драма»: «Батько» Флоріана Целлера, «Манк» Девіда Фінчера та «Земля кочівників» Хлої Чжао, «Дівчина, що подає надії» Еміральд Феннел і «Суд над Чиказької сімкою» Аарона Соркіна.
  • «Найкраща комедія/мюзикл»: «Борат 2», «Гамільтон», «М’юзік», «Зависнути у Палм-Спрінгз» і «Випускний».
  • «Найкращий режисер»: Еміральд Феннел, Девід Фінчер, Реджина Кінг, Аарон Соркін і Хлої Чжао.
  • «Найкращий драматичний актор»: Різ Ахмед («Звук металу»), Чедвік Боузман («Ма Рейні: Мати блюзу»), Ентоні Гопкінс («Батько»), Гері Олдмен («Манк») і Тахар Рахім («Мавританець»).
  • «Найкраща драматична актриса»: Кері Малліган («Дівчина, що подає надії»), Френсіс Мак-Дорманд («Земля кочівників»), Ванесса Кірбі («Фрагменти жінки»), Віола Девіс («Ма Рейні: Мати блюзу») і Андра Дей («Сполучені Штати проти Біллі Голідей»).
  • «Найкращий актор у мюзиклі/комедії»: Саша Барон Коен («Борат 2»), Лін-Мануель Міранда («Гамільтон»), Дев Пател («Історія Девіда Копперфілда»), Джеймс Корден («Випускний») і Енді Семберг («Зависнути у Палм-Спрінгс»).
  • «Найкраща комедійна актриса»: Марія Бакалова («Борат 2»), Кейт Гадсон («М’юзік»), Мішель Пфайффер («Піти не попрощавшись»), Розамунд Пайк («Аферистка») та Аня Тейлор-Джой («Емма»).
  • «Найкращий іноземний фільм»: «Ще по одній» (Данія), «Ла Йорона» (Гватемала/Франція), «Все життя попереду» (Італія), «Мінарі» (США) і «Ти і я» (Франція/США).
  • «Найкращий драматичний серіал»: «Корона», «Країна Лавкрафта», «Ретчед», «Озарк» і «Мандалорець».
  • «Найкращий комедійний серіал»: «Велика», «Шиттс-Крік», «Тед Лассо», «Емілі в Парижі», «Стюардеса».
  • «Найкращий міні-серіал»: «Хід королеви», «Голос змін», «Відіграти назад», «Нормальні люди» і «Неортодоксальна».

Церемонія вручення кінопремії «Золотий глобус» була перенесена з січня 2021 року на лютий через пандемію коронавірусу.

«Дісней» анонсує 10 нових спін-оффів «Зоряних війн», 10 серій Marvel і нові фільми