Організація Human Rights Watch опублікувала звіт про злочини росіян в Україні
Міноборони

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) випустила звіт про документально зафіксовані злочини російських військових в Україні.

У доповіді, зокрема, повідомляють про випадки обстрілів цивільного населення, зґвалтування й грабунки на території Чернігівської, Харківської та Київської областей.

За даними організації, 27 лютого в селі Старий Биків на Чернігівщині росіяни затримали й розстріляли шістьох чоловіків.

У Бучі 4 березня окупанти затримали п'ятьох чоловіків та вбили одного з них пострілом в потилицю. 6 березня у Ворзелі росіяни кинули у підвал димову шашку, а коли звідти вийшли жінка та 14-річна дитина, розстріляли їх. Дитина загинула на місці, а поранена мати прожила ще два дні.

У селі Мала Рогань на Харківщині один із окупантів неодноразово ґвалтував жінку у школі, де вона ховалася з родиною. HRW зазначає, що окупанти також розкрадали майно громадян, їжу, одяг та паливо.

«Випадки, які ми задокументували, показують неймовірну навмисну жорстокість та насильство щодо мирних жителів України», — сказав Х'ю Вільямсон, директор Human Rights Watch у Європі та Центральній Азії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Моторошні кадри. На звільненій Київщині фіксують злочини окупантів