Організовувала псевдореферендум під час окупації Чорнобаївки: СБУ затримала колаборантку
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну організаторку псевдореферендуму, який загарбники проводили у період окупації правобережної Херсонщини.

Про це повідомили в СБУ.

Фігуранткою виявилась 36-річна мешканка Чорнобаївки, яка почала співпрацювати з окупантами після захоплення селища. За це її призначили до складу окупаційного місцевого «виборчкому» та  пообіцяли «привілеї» щодо вільного пересування по території району.

На новій посаді жінка виконувала вказівки щодо проведення фейкового плебісциту восени 2022 року. Фігурантка ходила по будинках місцевих та агітувала їх взяти участь у «референдумі» та голосувати на користь рф. Проводити «рейди» їй допомагали озброєні окупанти.

Після звільнення правобережжя Херсонщини зловмисниця переховувалась, але  співробітникам СБУ вдалось розшукати її та затримати.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Зараз жінка перебуває під вартою, їй загрожує до 10 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала у Запоріжжі зрадницю, яка передала ФСБ дані своїх родичів із ЗСУ