Оргкомітет назвав переможця на найкращий ескіз великого герба України
Укрінформ

Організаційний комітет оголосив переможців у конкурсі на кращий ескіз великого Державного герба України.

Про це міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко розповів на брифінгу.

«Журі отримало 125 робіт. З них до конкурсу було допущено 112 робіт. […] У результаті визначено переможця. Не було призначено другу премію, проте було призначено третю премію. Я радий, що сьогодні оргкомітет ухвалив рішення і було обрано переможця. І цей переможець Олексій Кохан. Відповідно з ним Мінкульт укладе угоду», — підкреслив очільник міністерства.

Міністр юстиції Денис Малюська далі підготує технічний опис та юридичні нюанси використання проєкту великого Державного герба.

Після цього напрацювання передадуть від Кабміну до Верховної Ради. І вже народні депутати зареєструють відповідний законопроєкт. Порядок використання, опис держсимволів, зокрема великого Державного герба оформлять законом.

Ескіз-переможець містить обов'язкові елементи для великого державного герба: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом і знак княжої держави Володимира Великого, тобто малий державний герб, каже Ткаченко.

Довідка

Олексій Кохан — заслужений художник України. У 1992 році був співавтором при створенні малого державного герба. У 1996 році вже перемагав у всеукраїнському конкурсі на кращий ескіз великого державного герба.

Мінкульт хоче свій спецназ. Він буде захищати культурну спадщину