Ошукали на понад 45 млн грн: поліцейські викрили злочинну схему продажі дронів (фото)
Нацполіція

Поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців більш ніж на 45 млн грн під приводом продажу дронів для ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Потерпілі збирали кошти на безпілотники для відправлення військовим у зону бойових дій. Їх привабила ціна за дрони, менша на 20-25% від ринкової, які «продавали» зловмисники.

Перші замовлення фігуранти дійсно відправляли, щоб ввести потерпілих в оману. Але більшість замовників безпілотників так і не отримали. Загалом фігуранти не поставили понад 600 дронів різного типу.

Оплата здійснювалась готівкою та шляхом перерахування коштів на власні банківські картки, криптогаманці та рахунки підконтрольних їм суб’єктів господарювання. Після цього кошти виводились шляхом фіктивного придбання автозапчастин, текстилю, які не поставлялись, та туристичних послуг, які відповідно не надавались.

Під час обшуків правоохоронці знайшли за місцем проживання фігурантів у Києві, Одеській та Волинськійобластей банківські картки, мобільні телефони, компʼютерну техніку, реєстраційні номери та документи фінансово-господарської діяльності, які використовували шахраї. Майно підозрюваних вартістю понад 4,5 млнгрн та 28,6 млн грн на банківських рахунках заарештували.

Організували злочинну схему дві жінки, які ошукують громадян не вперше. У період блекаутів вони продали та не поставили 40 старлінків, а в період бензинової кризи реалізовували недійсні паливні талони.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора організаторкам та їх спільнику було оголошено про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3, 4, 5 ст. 190 Кримінального Кодексу).

Організаторка тривалий час переховується за кордоном, однак поліцейські вживають заходів, щоби оголосити її в міжнародний розшук. Двох інших фігурантів затримано і обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити