«Оскар-2023». Де і коли дивитись церемонію вручення кінопремії онлайн

У ніч із 12 на 13 березня у США відбудеться 95-та Церемонія вручення нагород премії «Оскар». Традиційно, вручення пройде у Лос-Анджелесі у кінотеатрі Dolby Theatre.

Вона розпочнеться о 20:00 за місцевим часом, а за київським часом — о 3:00. Трансляція стартує за годину до початку самого вручення — о 02:00 за київським часом.

Церемонія оголошення переможців «Оскара» пройде порушуючи традиції, доріжка на церемонії вручення «Оскара» буде бежевою — «кольору шампанського». Зазначається, що «багато хто вбачає в цьому небажання використовувати «кривавий» колір через війну росії проти України».

В США церемонію транслюватиме канал ABC. Вести церемонію цього року довірили американському ведучому та коміку Джиммі Кіммелу. Раніше він вів церемонію, зокрема 2017 року та 2018.

Статуетки колегам вручатимуть Джон Траволта, Енді Макдауелл, Пол Дано, Кара Делевінь, Гаррісон Форд, Мінді Калінг, Ева Лонгорія, Педро Паскаль, Холлі Беррі та інші.

«Приклад лицемірства»: Кулеба відреагував на відмову Зеленському виступити на «Оскарі»

Як дивитися церемонію вручення «Оскара-2023» в Україні

В Україні церемонію з 02:00 транслюватиме телеканал «Суспільне Культура». Онлайн-трансляцію каналу можна дивитися за цим посиланням або в застосунку «Дія». Коментуватимуть вручення нагород актриса Ірма Вітовська та виконавчий продюсер каналу Лук’ян Галкін.

За кілька годин до початку трансляції, о 22:30, на цьому ж каналі покажуть документальний фільм «Будинок зі скалок», який представляє Україну на нинішньому «Оскарі».

Також о 00:00 Суспільне Культура покаже шоу «За крок до Оскара», в якому Лук’ян Галкін, Ірма Вітовська та ведуча «Телебачення Торонто» Олександра Гонтар і автор YouTube-каналу «Загін Кіноманів» Віталій Гордієнко будуть говорити про українське кіно, яке в попередні роки висувалось від України на премію.

Україна на цьогорічному «Оскарі»

Серед цьогорічних претендентів на нагороду в номінації Найкращий документальний фільм опинився документальний фільм «Будинок зі скалок», створений у копродукції Данії, України, Швеції та Фінляндії.

Він став другою документальною стрічкою, знятою українцями і про Україну, яка претендує на головну кінонагороду світу. Першим був фільм «Зима у вогні: Боротьба України за свободу» режисера Євгена Афінеєвського.

У цьому фільмі данський режисер Сімон Леренг Вільмонт розповів історію Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Переможці Оскара-2023: прогнози від букмекерів