Останній дзвоник 2022: як закінчиться навчальний рік в умовах війни

Мністр освіти Сергій Шкарлет розповів, що станом на початок травня школи в 14 областях України навчаються дистанційно, в 4 областях навчання змішане, ще в 7 областях — дистанційно або навчання  зовсім призупинено. До навчання в інших областях долучилися 88 тис. дітей-переселенців.

У Міносвіти розповіли, що цьогорічні випускники шкіл отримають документи про освіту незалежно від місця перебування. 

Коли закінчиться навчальний рік

Останній дзвоник у школах цьогоріч має прозвучати 27 травня 2022 року. Але на тлі війни навчальні заклади можуть самі визначати дату закінчення навчального семестру, рекомендують це зробити до 1 червня. Там де школи довгий час не працювали через бойові дії, можуть наздоганяти програму і влітку.

Як виставлятимуть оцінки

У школах, які не постраждали від війни оцінювати будуть за звичайною процедурою в тих навчальних закладах. У разі, якщо деякі документи відсутні, оцінки виставлять за результатами останнього семестру, про який є відомості. Якщо у школі знищені всі документи, то дітям виставлять оцінки за результатами контрольної.

У разі, якщо учень не мав можливості відвідувати заняття та виконувати завдання, вчителі будуть оцінювати предмет не в балах, а словами «зараховано» або «не зараховано».

Дітям, які перебували закордоном та навчалися там у школах, оцінки отримані там врахують в атестат.

Коли видаватимуть атестати

У Міносвіти завпенили, кожен випускник отримає свій документ, який буде підтверджувати його освіту. Видавати атестати планують приблизно в другій половині червня. Діти, які навчалися на територіях, які зараз тимчасово окуповані, можуть приєднатися до будь-якої іншої школи і отримати атестат там.

У разі якщо документ про освіту втрачений, можна звернутися в школу з проханням видати дублікат.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни скасували літні канікули у школах у Маріуполі, щоб деукраїнізувати дітей — радник мера