«Озвірівше тіло». У «Голосі» скандал — депутат Київради побив коміка через мат на сцені

Депутат Київської міськради від партії «Голос» Костянтин Богатов під час стендапу напав на сценариста та співведучого «Телебачення Торонто» Влада Капицю. У партії таку поведінку назвали неприпустимою.

Про бійку з депутатом стендап-комік та один з авторів «Телебачення Торонто» Капиця повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Інцидент стався 14 лютого у залі київського кінотеатру «Братислава», де Капиця та ще кілька стендаперів проводили виступ. Захід відвідав і Богатов.

За словами постраждалого, депутата обурило вживання нецензурної лексики під час концерту, хоча про це було заявлено. Під час виступу одного з коміків Богатов почав вимагати припинити концерт і обурювався, що коміки вживають нецензурну лексику. Він пішов до Капиці сваритися і вдарив артиста.

 

 

Posted by Vladyslav Kapytsia on Monday, February 15, 2021

Сцену Капиця знімав на відео. На ньому чоловік, обличчя якого не видно, повторює, що «не буде тут матів», а потім б'є коміка в область голови.

«Він б'є мене по обличчю, попутно зачіпаючи телефон, яким я знімав його. Телефон вилітає, відео вимикається, але частина зберігається. Потім я блокую наступний удар, ловлю його та відштовхую. Стоїть навпроти мене озвірівше тіло. Крикнув «допоможіть», щоб не бити його. Збіглись люди. Ще побикував, пострибав до нас, і почав затирати щось про культуру», — написав стендапер.

Пізніше депутат продовжив сварку зі стендаперами. Відео Капиця також оприлюднив. Глядачі концерту викликали поліцію, а артисти вивели депутата із залу. Згодом на місце інциденту приїхали правоохоронці та запропонували Богатову самостійно покинути приміщення.

Про випадок, який стався 14 лютого, комік повідомив в понеділок ввечері.

Зі мною все ок. Синець, трохи здерта від дверей шкіра на руці та зламані окуляри, які я привів у напівюзабельний стан. Загалом, ця ситуація не варта нічого, окрім факту, що мені прописав в лице «поважний» депутат — оберіг національної культури

Капиця заявив, що відмовлятися від нецензурної лексики у виступах не збирається.

Реакція «Голосу» і Богатова

Інформацію підтвердили в київському осередку партії «Голос», публічно засудили поведінку депутата та пообіцяли санкції про свого однопартійця.

Сам депутат вибачився перед коміком та назвав свою реакцію «неадекватною».

Ввечері в понеділок київський осередок партії «Голос» випустив окрему заяву, якою засудив поведінку депутата.

«Ми засуджуємо висловлювання і дії депутата Богатова. Щиро приносимо вибачення особисто стендаперу Владу Капиці. І тим, хто став свідком неприпустимих висловлювань та дій під час концерту. Така поведінка Костянтина Богатова несумісна з цінностями партії «Голос», — заявили в партії.

У «Голосі» обіцяють на найближчих зборах фракції у Київраді та зборах Київської міської територіальної організації партії «надати належну оцінку» поведінці Богатова.

Прессекретар партії Ярема Дух у коментарях написав, що йому «прикро за дебільну поведінку депутата».

Скрін коментаря на Facebook

Сам Богатов у коментарях до допису Капиці написав, що вибачився за інцидент «в СМС» та «готовий вибачитись особисто».

Скрін коментаря на Facebook

«Моя реакція на стендап вашого друга була неадекватною, я не був знайомий з цим жанром і так відреагував на нецензурну лексику», — написав він.

Водночас депутат підкреслив, що найбільше його обурили «образливі зауваження» на адресу концертної зали в «Братиславі».

«Мені здається, у артистів всіх жанрів не заведено сварити сцену, на якій вони виступають. Це не виправдовує мою різкість та подальший конфлікт, але вносить ясність, з чого все почалося», — заявив Богатов.

«Люди, які проголосували за «Голос», думаю, не дуже щасливі». Петро Чернишов — про невдалі інвестиції та «Укрзалізницю»
Голослива команда. Що спільного у «Голоса» та «Самопомочі»?