Пакистан заблокував застосунок TikTok за «аморальний» контент

Пакистан вирішив заблокувати соцмедійний додаток TikTok за те, що він не зміг фільтрувати «аморальний» контент, заявили в п'ятницю троє найвищих урядовців країни.

Офіційне повідомлення про це буде зроблено за кілька годин, повідомили чиновники.

«Ми неодноразово просили TikTok створити ефективний механізм блокування аморального та непристойного контенту»,  сказав агентству Reuters один з найвищих чиновників, безпосередньо залучених до рішення. «Однак платформа не змогла повністю задовольнити владу Пакистану. Прийнято рішення заблокувати TikTok для доступу в країні», — додав посадовець.

У липні телекомунікаційний регулятор Пакистану видав «остаточне попередження» короткоформатному відеододатку щодо вмісту, розміщеного на платформі.

TikTok, який належить китайській фірмі ByteDance, потрапив у вир суперечок у всьому світі через проблеми безпеки та конфіденційності. Його вже заблокували в Індії і йому загрожує пильний контроль з боку урядів Австралії та США.

Рішення було прийнято після того, як прем’єр-міністр Імран Хан зацікавився питанням моральності контенту в додатку, заявив другий чиновник в Пакистані. Він додав, що Хан наказав телекомунікаційним чиновникам докласти всіх зусиль для блокування вульгарного контенту в консервативній ісламській республіці.

 

Світла неділя TikTok у США. Американська влада поки що не блокуватиме застосунок (оновлено)