Палата представників Конгресу США підтримала декриміналізацію марихуани
Pixabay

4 листопада Палата представників американського Конгресу вперше проголосувала за декриміналізацію марихуани. Законопроєкт підтримали 228 конгресменів. 164 члени Конгресу проголосували «проти». Представниця Демократичної партії Тулсі Габбард назвала такий результат голосування «історичним моментом».  

Про це повідомляє «Голос Америки».  

Тепер проєкт закону мають затвердити у Сенаті США. Його зараз контролює Республіканська партія. Тому наразі шансів на ухвалення майже не має, пише видання.

Палата представників проголосувала за декриміналізацію марихуани, зняття судимостей та відшкодування шкоди заподіяної Війною проти наркотиків чорношкірим та латиноамериканським громадам

Раніше деякі штати країни вже легалізували канабіс для медичного використання. При цьому в низці штатів, включно з Колорадо, влада дозволила використовувати марихуану в рекреаційних цілях.

Зміни після ухвалення закону

Ухвалення закону призведе до скасування записів про вчинення кримінального злочину у людей, заарештованих за вживання марихуани і до перегляду вироків, винесених людям, які зараз перебувають в ув'язненні за федеральними звинуваченнями у використанні канабісу.

Тайсон зізнався, що перед боєм курив марихуану. Чому повернення легенди в ринг — несправжнє

Водночас ухвалення закону дозволить запровадити федеральне регулювання і оподаткування галузі.

«В Орегоні ми легалізували марихуану, створили безліч робочих місць та мільйони податкових надходжень для наших державних шкіл, закладів психічного здоров'я та реабілітаційних послуг», — зазначив сенатор-демократ від штату Орегон Джефф Мерклі.

Водноча деякі республіканці стверджують, що закон заохочуватиме палити марихуану. Противники проєкту кажуть, що це створить новий клас чиновників, які займуться питаннями оподаткування та регулювання продажів канабісу. За задумом авторів законопроєкту, федеральний податок на канабіс складе 5%. Це нижче податку на тютюнові вироби.

Chas News повідомляв, що ООН виключила канабіс зі списку найнебезпечніших наркотиків.

У Сан-Франциско заборонили паління в квартирах. Проте на марихуану заборона не розповсюджується