Паливом з заводу Марченко заправляють російські танки в ОРДЛО — секретар РНБО
FB Оксани Марченко

На тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей російські танки заправляють паливом з нафтопереробного заводу Оксани Марченко — дружини народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука. Через це, зокрема, Рада національної безпеки і оборони (РНБО) і ввела санкції проти неї.

Про це в інтерв’ю «Радіо НВ» заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, Марченко в Росії володіє нафтопереробним заводом, що знаходиться за 14 кілометрів від українського кордону.

«Є чітке розуміння, що за тією інформацією, яка у нас є в наявності, дизельне паливо, яке виробляє цей завод, заправляється в танки Російської Федерації на окупованій території Донецької та Луганської областей. Що ми повинні робити? Ми свою справу зробили», — зазначив Данілов.

Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 19 лютого запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти Медведчука це «тривожна інформація», яка може привести до військового вирішення на Донбасі.

Російське підприємство Марченко модернізують, щоб випускати бензин — «Схеми»