«Пам'ятаємо всіх». Залужний зворушливо вшанував загиблого Героя Дмитра Церахто (фото)

Батьки загиблого молодшого сержанта Дмитра Валерійовича Церахто на позивний «Грек» з 3-ї окремої штурмової бригади попросили колишнього головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного вшанувати пам'ять військового та прийняти його шеврон.

Про це Залужний написав на своїй сторінці у Telegram.

«Шановний Валерію Федоровичу, прийміть, будь ласка, від нас, батьків, цей шеврон в пам'ять про нашого сина молодшого сержанта Дмитра Валерійовича Церахто на позивний «Грек» з 3-ї окремої штурмової бригади. Дмитро дуже вірив у нашу перемогу і дуже Вас поважав», — написали батьки загиблого військового.

Батьки «Грека» зазначили, що під час церемонії присвоєння сину звання Героя України посмертно посоромилися підійти, висловити повагу і передати цей шеврон.

«Тетяна і Валерій . Він дійшов до мене. Він у мене… Памʼятаймо всіх …», — написав Залужний.

Дмитро Церахто: що про нього відомо

Молодший сержант ЗСУ Дмитро Церахто, з позивним «Грек» народився у 1997 році. Від початку повномасштабного вторгнення вступив до лав тероборони Києва, потім перевівся в ССО «Азов», бригаду було переформатовано в 3-ю ОШБр.

Хлопець брав участь в деокупації Ірпеня, Гостомеля на Київщині, Херсонщини, воював на Запорізькому напрямку, а з січня 2023 року його направили до Бахмута на Донбасі.

Він був головним сержантом, заступником командира відділення 3-ї роти в 3-й ОШБр.

Загинув 16 січня 2023 року, обороняючи від російських окупантів місто Бахмут на Донеччині. Під час чергового штурму ворог задумав маневр у фланг. «Грек» ще з двома побратимами рушили в бій. Він не лише втримав оборону, а й почав контратакувати ворога. Але при відході отримав смертельне кульове поранення. Його поховали на Лісовому кладовищі в Києві.

Загиблому воїну присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка (посмертно).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Біля Вовчанська загинув засновник батальйону ОУН Микола Коханівський