Памʼятник Леніну все ще стоїть у Суджі — ВВС

Памʼятник Володимиру Леніну в місті Суджа Курської області рф стоїть на місці. Днями в мережі масово ширили фото із заявами, що обʼєкт уже знесли.  

Про це пише BBC.

Джерело видання у суботу, 17 серпня, зняло відео, на якому видно, що пам'ятник досі на місці, хоч і пошкоджений через бойові дії.

Член Комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський пояснив: якби його знесли українці, то це було б незаконно. За його словами, це можна розцінити як порушення норм міжнародного гуманітарного права.

«Я думаю, після створення військової комендатури комендант і його підлеглі будуть стежити за тим, щоб пам'ятники культури будь-які, як би вони нам подобалися чи не подобалися, не зносилися, не порушувалися норми гуманітарного права», — наголосив Веніславський.

Нагадаємо, 17 серпня в мережі та ЗМІ поширили фото, які свідчили про те, що в Суджі на центральній площі міста поряд із міською адміністрацією начебто знесли пам'ятник  Леніну

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укрпошта» заявила про готовність відкрити відділення у російській Суджі