Пандемію COVID-19, імовірно, спричинив витік з лабораторії в Китаї — голова ФБР

Пандемію COVID-19, ймовірно, спричинив витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані. Про це голова ФБР Крістофер Рей заявив в ефірі телеканалу Fox News 28 лютого.

«ФБР вже давно вважає, що причиною пандемії, швидше за все, є потенційний інцидент у лабораторії в Ухані», — сказав він.

При цьому Рей додав, що китайський уряд намагається заблокувати розслідування походження коронавірусу.

«Я просто зауважу, що китайський уряд, як мені здається, робить все можливе, щоб спробувати перешкодити та заплутати роботу, яку ми робимо, роботу, яку наш уряд США та близькі іноземні партнери роблять. І це погано для всіх», — заявив директор ФБР.

Напередодні газета The Wall Street Journal повідомила, що ФБР та Міністерство енергетики визначили витік з лабораторії як найбільш ймовірне походження вірусу. Ще чотири розвідувальні агентства вважають, що вірус виник природним шляхом, а два не визначилися, зокрема Центральне розвідувальне управління (ЦРУ).

Прес-секретар міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін у відповідь заявила, що США «політизують» походження COVID-19 у рамках «наклепницької» кампанії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Twitter більше не буде боротися з фейками про коронавірус