Папа Римський на Великдень закликав ділитись вакцинами і згадав про Україну
Getty Images

4 квітня під час проповіді в базиліці Святого Петра Папа Римський назвав продовження воєн та гонку озброєнь «скандальним» у контексті пандемії. Він закликав міжнародну спільноту ділитися вакцинами з найбіднішими країнами.

Про це повідомляє Vatican News.

Папа Франциск присвятив свою пасхальну промову хворим на COVID-19, мігрантам, людям, по яким пандемія вдарила найбільше, а також населенню, яке постраждало від воєн у Сирії, Ємені, Лівії та Африці.

«Пандемія все ще триває; соціально-економічна криза є дуже серйозною, зокрема для найбідніших верств населення; незважаючи на це — і це скандально — збройні конфлікти не припиняються, а військові арсенали зміцнюються», — зазначив він.

Папа закликав звільнити в'язнів конфліктів в Україні та Нагірному Карабасі. Він віддав шану лікарям та медсестрам на передовій, а також нагадав, що «вакцини є важливим інструментом у цій боротьбі».

«Тому в дусі інтернаціоналізму вакцин я закликаю все міжнародне співтовариство до спільних зобов'язань з метою подолання затримок у їх розподілі та сприяння їх поширенню, зокрема в найбідніших країнах» — заявив він.

За його словами, «пандемія, на жаль, різко збільшила кількість бідних і відчай тисяч людей». Саме тому Папа Франциск закликав держоргани влади запропонувати їм «допомогу, необхідну для достатнього існування».